AKS

bildat 1926

Navigation Menu

Digitalt AKS under våren

Posted by on feb 17, 2021 in Kommande aktiviteter, Nyheter | 0 comments

Mycket tyder på att vi åtminstone under våren får fortsätta vår verksamhet på behörigt avstånd från varandra. I samarbete med Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, ABF Stockholm, ABF Göteborg och Arena Idé kommer vi att genomföra en rad seminarier digitalt. Om det blir möjligt återupptar vi vår vandringsverksamhet på försommaren.

Seminarierna kommer att sändas via Arena Idés Facebooksida: https://www.facebook.com/arenaide . Läs mer under rubrikerna för respektive seminarium.

Read More

Marie Nielsen – dansk, kvinnlig socialist

Posted by on feb 17, 2021 in Kommande aktiviteter, Seminarier, Seminarier och möten | 0 comments

Torsdag 25 mars kl 15.00

Marie Nielsen (1875–1951) var under mellankrigstiden en av Danmarks mest kända socialister. Hon lyckades med hårt arbete skaffa sig utbildning till lärare och blev ledande företrädare för socialdemokratin, vänstersoci- alismen och kommunismen.

Författaren Morten Thing samtalar med bokens översättare Per-Olof Mattsson.

Seminariet sänds på Arena Idés Facebooksida: https://www.facebook.com/arenaide

Read More

Palme och arbetarna – ny bok

Posted by on nov 28, 2019 in Kommande aktiviteter, Seminarier och möten | 0 comments

Jean Hermanson var under 60- och 70-talen en av landets mest betydande dokumentärfotografer. Valåret 1968 fick han chansen att följa med den unge utbildningsministern Olof Palme vid dennes besök på olika byggarbetsplatser, en rundresa som kommit att bli historisk. Boken Palme och arbetarna återger en fullständigt unik bildsamling. Till fotografierna hör en kommenterande text av journalisten och författaren Göran Greider.


Boken presenteras av Göran Greider och förlaget Historiska Media med kommentarer av Lena Rådström Baastad, partisekreterare (S).

Onsdag 4 december kl 14.30 | ABF-huset, Sveavägen 41 | Fri entré

Arrangeras av ABF, AKS och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek

Read More