AKS

bildat 1926

Navigation Menu

Politiska fångar på Långholmen

Posted by on nov 17, 2012 in Nyheter | 0 comments

Långholmens folkhögskola 18 november ca.  13.00-16.30
…Faror för staten av svåraste slag… Boksläpp och seminarium med Lars Ekdahl, Kristina Lundgren och Håkan Blomqvist.

Ingvar Carlsson inviger minnesskylten över de politiska fångarna.
Staffan Lamm visar filmen Fallet Fredag om Hermann Knüfken

Read More

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek öppnar igen

Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek öppnar igen

Posted by on nov 7, 2012 in Nyheter, Seminarier | 0 comments

Den 10 november slår Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek åter upp portarna. Vi har anledning att fira både en efterlängtad återinvigning, nya lokaler, ett 110-årsjubileum samt arkivens dag. Besök återinvigningen och ta del av både magasinslokaler, de nya offentliga delarna av biblioteket och de nya forskarutrymmena.

Temat för invigningen är Arbetarrörelsen, minnet och framtiden.

Inbjudan till invigning

Under invigningsdagen kommer det att erbjudas ett digert program med allt från utställningar, prisutdelningar, framträdande av kören Röstjärn, en litteraturstafett samt ett antal panelsamtal.

Panelsamtalen kommer att sammanfattningsvis röra sig under vårt tema för dagen, Arbetarrörelsen, minnet och framtiden. Från arbetarrörelsens behov av en historia, till ett nutida populärvetenskapligt ämne i samtalet om serier, sex och politik. Med anledning av den senaste filmatiseringen av Olof Palmes liv erbjuder vi även ett panelsamtal om bilden av Palme – i arkivet och i verkligheten.

Under dagen kommer ett antal författare att delta i vår litteraturstafett då de läser verk ur våra samlingar och som de i vissa fall även själva har skrivit. Medverkande i denna programpunkt kommer bland annat att vara Jenny Wrangborg, Johan Jönsson och Gunilla Thorgren.

Sammanlagt kommer det att bjudas på två utställningar. Lina Haskel ställer ut fotografier av Folkets Hus under titeln Space in Commons. Robert Nyberg ställer likaså ut sina satirteckningar i en utställning där hans verk möter Ivar Starkenbergs bilder. Robert Nyberg har även gjort den fina affischen och omslaget till programmet för invigningen.

Välkomna!

Det fullständiga invigningsprogrammet som nedladdningsbar pdf

Read More