Vandra till Katas grav

Tid: Måndag 11 december 2023 klockan 14:00
Plats: Ingången till Norra Begravningsplatsen i Solna vid Stora gravkorsets väg

Den 11 december för hundra år sedan dog Kata Dalström. Då hade hon länge varit en av Sveriges flitigaste och mest uppskattade agitatorer, ständigt på resande fot först för Socialdemokratiska Arbetarepartiet, från 1917 för Socialdemokratiska vänsterpartiet och 1921 för Sveriges Kommunistiska parti. Hon var också folkbildare, buddist och sjubarnsmor. In i det sista behöll hon sin övertygelse om människans förmåga att skapa en bättre värld.

Måndag den 11 december kl 14.00 samlas vi vid ingången till Norra Begravningsplatsen i Solna vid Stora gravkorsets väg. Vi vandrar tillsammans till Kata Dalströms grav för blomstersmyckning. Historikern Gunnela Björk som skrivit en biografi över Kata berättar om hennes liv och verk.

Varmt välkomna!

Arrangörer: Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, ABF Stockholm

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *