Erbjudande om att bli enskild medlem

Fram till 1 december 2024 har vi ett specialerbjudande om medlemskap i Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap för enskilda medlemmar. Om du blir medlem innan dess bjuder vi också på en bonusbok ur vårt arkiv. Den titel vi har valt för den här kampanjen är Skandinaver på vänsterflygeln i USA. En lämplig höstläsning om man vill fördjupa sina kunskaper om amerikansk politisk historia nu när det är presidentval i USA. Läs mer om bonusboken längre ner.

I medlemskapet ingår dessutom ett exemplar av årsboken, seminarier, vandringar, utställningar och utflykter. Medlemsavgiften för enskild medlem är 200 kronor per år.

Du blir medlem genom att anmäla ert intresse på e-post: info@arbetarkultur.se. Vi behöver följande uppgifter:

Ditt namn
Din postadress
Din e-post

Sätt in medlemsavgiften på PG: 1725-1 eller på Swish 123 230 88 98. Glöm inte att ange ditt namn.

Erbjudandet gäller medlemskap för verksamhetsåret 2024.

Välkommen som medlem i Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap!

SKANDINAVER PÅ VÄNSTERFLYGELN I USA

Henry Bengston
Boken handlar om de skandinaviska utvandrarnas verksamhet decennierna efter sekelskiftet. Författaren hade, innan han i seklets början utvandrade till Canada, kommit i kontakt med de socialistiska idéströmningarna, och den uppehölls sedan han fått anställning som skogsarbetare i Port Arthur, Canada. Sedan färden gått vidare till Chicago blev han aktiv såväl inom den svenskamerikanska arbetarrörelsen som inom Svenska Bildningsförbundet. Sakkunnigt skildrar han den amerikanska arbetarrörelsen, den hänsynslösa förföljelsen av aktiva medlemmar där våld och rättegångar utgjorde självklara inslag.
210 s, illustrerad, Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap, Kooperativa Förbundets bokförlag, 1955.

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *