Hemindustrins globala historia

Varför fortsätter hemindustrin vara en livaktig produktionsform trots att den ofta antas blivit utkonkurrerad av fabriksindustrin redan under tidigt 1800-tal? Vad finns det för likheter mellan hemarbetare i Buenos Aires 1850, Grekland 1930 och Jaipur 2009? Och hur ledde Arbetarbostaden på Skansen till att världens första international för hemarbetarorganisationer hölls i Stockholm 2018?

Hör Silke Neunsinger och Malin Nilsson prata om den nyutkomna antologin ”Home-based work and home-based workers 1800-2021”. I boken behandlar tjugotvå författare, två konstnärer och en poet hemindustriarbete över tre kontinenter och två århundraden.

Webbsänt seminarium, tisdagen 29 mars kl. 16.00 – 17.00

https://zoom.us/j/93222691788

Anordnas av Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap, Arena Idé, ABF Stockholm och ABF Göteborg

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *