Rudolf Meidner-priset 2022 tilldelas Aleksi Huhta

Vi gratulerar Aleksi Huhta, som är årets Rudolf Meidner-pristagare! Han får priset för sin studie Toward a red melting pot – The Racial Thinking of Finnish-American Radicals, 1900–1938. Läs mer på Arbetarrörelsens arkiv och biblioteks hemsida.

I motiveringen kan man bland annat läsa:

”Huhtas bok är ett gediget forskningsarbete som genom det finska exemplet tar med läsaren in i den amerikanska arbetarrörelsens konfliktfyllda historia av klassformering i ett brutaliserat rasistiskt system. Det är spännande, lärorik och bitvis omtumlande läsning med hög relevans för vår egen tids utmaningar från nationalism, exploatering och motstånd i migrationens och kapitalets globaliserade värld. En historisk studie med brännande aktualitet för samtalet i vår egen samtid.”

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *