Hälsning från AKS

Hej alla medlemmar i Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap!

Årets medlemsbok

Årets medlemsbok har anlänt till Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek och styrelsen har varit igång med att packa och skicka så alla medlemmar utanför Stockholmsområdet bör ha fått sin bok vid det här laget. Många reser bort i juldagarna och för att inte få en rad returer så fortsätter vi med distributionen efter helgerna. Vi planerar då att finnas ett par dagar på ABF-huset på Sveavägen för dem som har möjlighet att hämta där. Övriga skickar vi naturligtvis till. Vi återkommer och berättar vilka dagar det handlar om.

Fackliga och politiska flyktingar

Vi planerar nu för hur vi ska visa den film om fackliga och politiska flyktingar 1918-1945 som i det närmaste är färdig. Utöver filmen har vi gjort en liten skrift och en karta. Projektet handlar än så länge endast om Stockholm. Men vi planerar en fortsättning med minnesinsamling, en bok och ett forskningsprojekt. Tidningen Dagens Arbete har gjort en podd om fackliga flyktingar som man kan lyssna på om man klickar på länken.

Röda Danmark – intresseanmälan till resa

Vi hoppas kunna återuppta våra röda resor kommande år. När pandemin slog till hade vi kommit rätt långt med planeringen av en resa till det Röda Danmark. Vi vill nu göra en intresseundersökning för en resa i början av september – antingen med avslut i Köpenhamn och arbetarhistoriefestivalen 9 september eller en början 9 september. Alla intresserade uppmanas komma in med en intresseanmälan under januari månad – den är inte bindande. Ni kan mejla på info@arbetarkultur.se.

GOTT NYTT ÅR!

önskar

Styrelsen

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *