AKS

bildat 1926

Navigation Menu

Donation till minne av tidigare ordförande Sune Ahlén.

Posted by on jan 4, 2022 in Medlemsinformation | 0 comments

Sune Ahlén han föddes och växte upp i Bångbro och blev under ungdomen lokalombudsman i SSU-distriktet i Jämtland/Härjedalen. Därifrån tog han steget till facklig ombudsman på SSU centralt och med tiden till studieombudsman på Fabriksarbetareförbundet. Nästa steg blev att börja som skolchef på LO, ett jobb han lämnade 1979 för att arbeta som arbetsmarknadsråd i USA. Efter det och fram till pensioneringen 1994 var Sune Ahlén på Nordens fackliga samorganisationen. Under 1990-talet valdes han till ordförande i Arbetarnas Kulturhistoriska sällskap.

Sune Ahlén dog i november i en ålder av 87 år. AKS har valt att göra en donation till hans minne i Anna Linds minnesfond.

Read More

Medlemsavgift 2020

Posted by on feb 19, 2020 in Medlemsinformation, Nyheter | 0 comments

Nu är det dags att betala medlemsavgiften för 2020. Avgiften för enskilda medlemmar är även i år 150 kronor. Du kan swisha in avgiften: 123 230 88 98 eller betala in den via plusgiro 1725 -1. Glöm inte att uppge ditt namn. Från och med hösten 2019 har vi skickat ut medlemsinformation med e-post till de medlemmar som anmält en e-postadress. Du som ännu inte har anmält en sådan, gör det i samband med inbetalningen eller mejla den till jonjaksson@gmail.com. Det gör att föreningen sparar portokostnader. Den som inte har en e-postadress får medlemsinformationen till sin brevlåda.

Medlemsboken 2020 är den tredje delen i vår serie om de dramatiska åren 1917, 1918 och de första 1920-talsåren: Vad hände i de nordiska länderna efter revolutionerna i Ryssland och Tyskland:

  • Arbetarrörelsens utveckling och stridigheter.
  • Utvecklingen av den parlamentariska demokratin på olika nivåer.
  • Hoten mot de demokratiska krafterna och reaktionens organisering.

Medlemsboken kommer att delas ut under hösten 2020.

Från och med hösten 2019 har vi skickat ut medlemsinformation med e-post till de medlemmar som anmält en e-postadress. Du som ännu inte har anmält en sådan, gör det

Read More

Invigning minnesmärke 9 december

Posted by on nov 28, 2019 in Kommande aktiviteter, Minnesmärken | 0 comments

I huset på Barnhusgatan 6 har många fackliga organisationer haft, och har fortfarande, sin verksamhet under snart 100 år. Lokomotivmannaförbundet flyttade in på Barnhusgatan 1928 och huset kom därefter att vara centrum för LO-förbunden inom den statliga sektorn som så småningom gick samman i Seko. Numera är det a-kassorna för en rad LO-förbund som arbetar i huset.

Valle Karlsson, ordförande i Seko, inviger minnesmärket måndagen den 9 december kl. 16.00.

Välkomna!

Read More