Arbetarlitteraturens roll i dagens samhälle

Ett kortare föredrag av Hans Lagerberg om Eyvind Johnsons och Ivar Lo Johanssons relation till varandras författarskap inleder dagen. I det efterföljande samtalet deltar några arbetarförfattare i en diskussion om vad som är drivkrafterna för skrivandet. Det andra samtalet sker mellan två arbetarförfattare med lång erfarenhet av industriellt arbete respektive arbete inom servicesektorn. Hur påverkas författandet av ett många gånger monotont och slitsamt kroppsarbete?

Medverkande: David Ericsson, Lena Kallenberg, Micke Evhammar, Anneli Jordahl och Maria Hamberg

Lördag 23 mars kl 13.00-16.00

ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Fri entre

Arrangeras av ABF, AKS och Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.