Äntligen vandringar igen!

Från Branting till Palme – En vandring i arbetarrörelsens historia Vandring i centrala Stockholm, från Norra Bantorget, via Folkets Hus, över Olof Palmes gata till Adolf Fredriks kyrkogård där vandringen avslutas. Vandringarna leds av Anne-Marie Lindgren, Göran Eriksson, Kjersti Bosdotter. Ingen föranmälan.

Torsdagar 5, 12 och 19 augusti. Samling kl 18.00 vid Brantingmonumentet på Norra Bantorget.

Fångarnas Långholmen Under 250 år fanns ett fängelse på Långholmen och från 1880-talet till in på 1900-talet fängslades många av arbetarrörelsens ledare som blev sittande kortare eller längre tid på Långholmen. Från Hjalmar Branting 1881 till Bang – Barbro Alving 1951. Vandringen leds av Göran Eriksson.

Tisdag 10 augusti kl 18.00. Samling vid Långholmsbron (bron närmast Reimersholme och på Långholmssidan). Anmälan till goran.eriksson@abf.se, tel 0708-699 470.

Norra begravningsplatsen Välkommen till en guidad vandring på Norra Begravningsplatsen. Många av arbetarrörelsens ledande gestalter är begravda här. Vandringen för oss till August Palms, Hinke Bergegrens, Kata Dalströms, Fredrik Sterkys, Herman Lindqvists, Per Albin Hanssons med fleras gravar. Vandringen leds av Kjersti Bosdotter.

Lördag 21 augusti kl 14.00. Samling på Norra begravningsplatsen, Solna kyrkväg, Grind III. Anmälan till kjersti.bosdotter@ifmetall.se, tel 070-571 98 95.

Vandring på Bromma kyrkogård Många för arbetarrörelsen intressanta personer ligger begravda på kyrkogården. Vi kommer att berätta om Karin och Nils Adamsson, Albin Amelin, Nils Ferlin, Arne Geijer, Gunnar och Maj Hirdman, Axel Holmström, Else Kleen, Karl Kilbom, Gustav Möller, Maria Wessel med flera. Vandringen leds av Kjersti Bosdotter, Gunnela Björk och Göran Eriksson.

Söndag 22 augusti kl 14.00. Samling utanför kyrkan. Buss 117 från Brommaplan. Anmälan till kjersti.bosdotter@ifmetall.se, tel 070-571 98 95.

Kvinnor i arbetarrörelsen Vandringen går till platser och hus där kvinnor i arbetarrörelsen varit och är aktiva från pionjärtiden och framåt. Det handlar om Anna Sterky, Anna Johansson-Visborg, Kata Dalström, Elin Engström, Agda Östlund, Gertrud Månsson med flera. Vandringen leds av Anne-Marie Lindgren.

Torsdag 26 augusti kl 18.00. Samling vid Anna Sterky-skulpturen på Norra Bantorget. Anmälan till kjersti.bosdotter@ifmetall.se, tel 070-571 98 95.

Alla vandringar är avgiftsfria. Varmt välkomna!

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *