Arbetarkvinnorna och deras förhållande till den kvinnliga…

borgerliga rösträttsrörelsen.

Malin Arvidsson berättar om den socialdemokratiska kvinnorörelsens förhållandtill den liberala, kvinnliga rösträttsrörelsen – något som var kontroversiellt de första två decennierna på 1900-talet. Det fanns dock arbetarkvinnor som var dubbelorganiserade i lokala rösträttsföreningar. Malin Arvidsson skriver på en bok om Nelly Thüring, en av de två socialdemokratiska kvinnorna som valdes in i andra kammaren 1921.

Tisdag 8 mars kl 16.00       Visas på  https://www.facebook.com/arenaide

Anordnas av Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap, Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek, Arena, ABF Stockholm och ABF Göteborg

About the author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *